Politici

Even voorstellen: Reijk Muller

Mijn naam is Reijk Muller, 45 jaar jong en wonend en werkend in Lage Vuursche. Van jongs af aan ben ik ge´nteresseerd in de landelijke en plaatselijke politiek.

Omdat langs de zijlijn staan en commentaar en/of kritiek geven niet iets is waar ik mij goed bij voel heb ik besloten om actief bezig te gaan voor de L.T.S.
Ik ben van mening dat de gemeenteraad en burgers samen moeten werken, hierbij is het van belang dat de gemeenteraad een goede afspiegeling is van de inwoners van Baarn. Mede hierom heb ik gekozen voor de L.T.S. omdat de leden uit alle lagen van de bevolking komen. Leden die weten wat er speelt in Baarn, leden die midden in de samenleving staan.

Ik heb ervaring in het besturen van een sportvereniging en ik wil mij voor de L.T.S. dan ook inzetten voor sport en recreatie. Sport is voor jong en oud belangrijk, niet alleen voor de lichamelijke gezondheid maar zeker ook voor de mentale gezondheid. Voor kinderen is het goed voor de lichamelijke ontwikkeling, maar zeker ook voor de sociale ontwikkeling. Ook voor ouderen is de sport en/of recreatie belangrijk om fysiek en mentaal gezond te blijven, tevens kan het sociaal-isolement voorkomen. Sport en recreatie moet voor eenieder toegankelijk zijn.

Maar sporten kost geld!!!!!

Ik ben van mening dat de gemeente in samenspraak met de verenigingen de kosten beheersbaar moeten houden. En dat de gemeente niet per definitie maar geld moet toeschuiven, nee ik vind dat er altijd gekeken moet worden naar de draagkracht van de verenigingen en daar waar nodig kijken hoe die draagkracht verhoogd kan worden. Dan denk ik niet aan het verhogen van contributies, maar aan meer creatieve oplossingen zoals meerdere functie van het gebouw/terrein. B.v. een kinderdagverblijf of naschoolse opvang. Ook delen van de accommodaties met een andere vereniging kan soms een oplossing zijn. In de toekomst zal het samenvoegen van verenigingen op een multifunctioneel sportpark leiden tot samenwerking en kostenbesparing voor de verenigingen. Een sportpark dat voorziet aan de hedendaagse behoeften, voor jong en oud. Denk hierbij aan; Kinderopvang (ouders kunnen ontspannen sporten) Een (healthy) restaurant waar je direct na werk terecht kan voor een goede en betaalbare maaltijd. Maar ook voor de individualistische sporter moeten er mogelijkheden zijn zoals sportschool, wandel/hardloop routes Gelegenheid tot openlucht workouts etc. etc. Dit alles is naar behoefte en in overleg met de burgers en/of verenigingen in te vullen. Het doel moet altijd zijn dat sport/recreatie voor iedereen toegankelijk moet zijn, maar dat de verenigingen zullen moeten streven naar zelfredzaamheid. Het realiseren van een nieuw park en samenvoegen van verenigingen kost geld, maar is mijn inziens op te vangen door de opbrengsten van de vrij gekomen kavels, deze zouden kunnen worden gebruikt voor sociale woningbouw. Ik begrijp dat u bij het lezen van dit stuk misschien overdonderd bent, maar ik durf te dromen, ik durf een stip aan de horizon te zetten.

Ik denk in oplossingen en niet problemen. Daarom L.T.S. voor oplossingen !!!!!!!!!!

Reyk Muller Nummer 4 op Lijst Tinus Snyders

Terug