Politici

Politici LTS 2014

1. Tinus Snyders
Nestor van de partij.
Grote politieke ervaring met als speerpunt:

Portefeuille: Ruimtelijke Ordening en Zorg.
2. Tino Schouten
Jaren lange ervaring in de retail business, nu zelfstandig ondernemer.
Zeer betrokken bij het centrum van Baarn.

Portefeuille: Winkeliers, ondernemers en publiek van het centrum.
3. Ed Hut
Al vele jaren evenementen organisator van toonaangevende festivals: o.a. All Together Festival (dit alles op vrijwillige basis !)
Zeer betrokken bij culturele evenementen en organisaties.

Portefeuille: Cultuur en Evenementen.
4. Afra van den Breul-Heijm
Oudgediende in de partij en jarenlange ervaring met het begeleiden van culturele manifestaties.

Portefeuille: Cultuur, Educatie en Historisch besef
5. Peter Huurdeman
Ook een oudgediende in de partij, eigen ontwerp bureau Huurdeman Art Design.
Zeer betrokken bij de sport in Baarn (in het weekend scheidsrechter bij diverse wedstrijden).

Portefeuille: Sport en Voorlichting sport en spel voor jongeren en ouderen.
6. René van Emmerik
Ondernemer en eigenaar van Kwekerij Groeneveld.
Man met de groene handen, maar zeer betrokken bij alles wat er gebeurt in het buitengebied van Baarn.

Portefeuille: Ondernemers Buitengebied en Groenvoorziening
7. Jessica Kennedie
Zangeres en eigenaar zangschool FFzingen.

Portefeuille: Jongerenbeleid
8. Eric Gremmé
Bescheiden mens en harde werker.

Portefeuille: Financiën
9. John van den Berg
Zeer emotioneel betrokken Baarnaar. Al 45 jaar hardwerkend ondernemer in Baarn, oprichter kwekerij Groeneveld en nu oa uitbater van bloemenkiosk op de Brink. De achteruitgang van Baarn gaat hem aan ’t hart en wil met zijn positieve energie het dorp weer vooruit stuwen.

Portefeuille: Verkeer en Lage Vuursche
10. Doris Koudijs
11. Jan Visée
12. Thea van Zuijlen
13. René Bruin
14. Chris van Boeijen
15. Vance Pierik
16. Mario van de Voort
De Lijst Tinus Snyders, LTSBAARNkiestlijst voor 3.3 2010

1. Tinus Snyders - raadslid van 2006 tot nu, statenlid voor Mooi Utrecht van 2007
Studeerde architectuur aan de TU Delft, doceerde cultuurhistorie, architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen en is praktiserend architect/stedenbouwkundig ontwerper. Werkte aan de TU Delft als ontwerper in een interdisciplinair onderzoeksproject naar duurzame oplossingen voor agglomeraties op de schaal van de Randstad. Wil na het - weer meer van hetzelfde – met élan voortgaan op de weg waar de kiezer in 2002 zoveel krediet aan gaf.
Lees meer over Tinus Snyders
.
2. Vance Pierik - nieuw -
Vance Fernandez Pierik Geboren 1962 in New York, en in de zomer van 1970 vanuit New York met mijn familie naar Baarn verhuist. Al voetballend, slootje springend, en zwemmend in de Bosbad Lage Vuursche leerde ik snel de Nederlandse taal spreken. Al snel werd ik een echte Baarnaar. Na de zomer naar de NBS, en via oude rotten in het vak zoals Juffrouw Muis en Meneer Jansen werd mijn wereld beeld gevormd. Na de Kennedey MAVO heb ik drie jaar aan de CIOS Arnhem gestudeerd.
Lees meer over Vance Pierik .
3. Jaap van Althuis lid fractie
Wortels in Baarn, getrouwd vader van een zoon en een dochter, twee kleinkinderen en de derde op komst en allen wonende in Baarn. Inmiddels zo’n 35 jaar actief in het bedrijfsleven waarvan een groot deel leidinggevend. Acht jaar geleden mijn eigen zaak gestart. Ik woon nu 58 jaar in Baarn, soms maak je de vergelijking met vroeger, hoe het was in ons prachtige Baarn. Wetende dat je mee moet met de tijd, mag je daar niet te lang bij stil blijven staan. Maar toch is er al veel beeldbepalend dorps schoon jammer genoeg verdwenen. Ik pleit ervoor om weloverwogen om te gaan met hetgeen er nog wel is en dit te beschermen.
4. Gerard Nijhof - doet al 4 jaar de commissie Samenleving Bestuur Financiën
Gezondheidszorgpsycholoog, werkzaam in de zorg werkzaam voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam. Hij kent de gezondheidszorg goed. Hij heeft zijn wortels in Baarn. Hij is specialist op het gebied van autisme en redacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Autisme. Hij is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen.
5. Henk van Esch - lid fractie
Algemeen directeur van de Nederlandse vestiging van een Zweedse multinational in Nieuwegein. Studeerde Electrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en Bedrijfskunde aan de Universiteit Nijenrode. Is momenteel voor de derde maal woonachtig in Baarn, naast in twee steden en vier andere dorpen te hebben gewoond; maar Baarn blijft trekken. Pas als je lange tijd "weg" bent geweest, besef je hoe geweldig mooi Baarn wel is en hoe gunstig het ligt in het midden van ons land. Baarn vertegenwoordigt voor mij de ultieme fusie tussen groen wonen in een dorp en de stad vlakbij zonder direct de nadelen daarvan te hoeven ondervinden. Ik ben ervan overtuigd dat dit unieke karakter in goede handen is van de LTS, bestaande uit betrokken en bevlogen burgers en aangevoerd door een onconventionele trekker, die voor de goede zaak gaat zonder aanziens des persoons.
6. Afra van den Breul - Heijm
Geboren in Amsterdam en woont sinds 1964 in Baarn. Was werkzaam in het artistieke circuit (decorstukken, etalalagemateriaal etc.). Ben een verwoed amateurkunstschilder. Ik ben betrokken bij de organisatie van een cultureel festival in Baarn. Mijn hart gaat vanzelfsprekend richting kunst en cultuur. Ik heb mij bij de LTS aangesloten omdat ik denk en hoop een steentje bij te kunnen dragen aan de toekomst van Baarn en ik me kan vinden in de Lijst Tinus Snyders.
7. Doris Koudijs-Cadogan - nieuw -
Ik ben geboren te Paramaribo en woon sinds 1970 in Baarn, getrouwd geweest met een Baarnaar Jan Willem Koudijs en heb een zoon die in Stockholm woont. Ik ben nu 24 jaar weduwe.
Na de kweekschool heb ik enige jaren op de lagere school gewerkt, kort andere banen gehad en uiteindelijk bewust gekozen voor het kleuteronderwijs. Ik ben hoofd geweest van de Mirjamkleuterhof, adjunctdirecteur van de Eemdalschool en leerkracht op de Aloysius-basis school alle te Baarn. Momenteel geniet ik van de FPU.
Op mijn vakantie in Nederland bezocht ik Baarn en was meteen verliefd op dit prachtige dorp in het groen en de vriendelijke mensen. Ik hou van Baarn en wil een bijdrage leveren tot een goed en leefbaar dorp, voor een ieder die hier woont.
8. Jan Visée, 1953
Vanaf 1979 werkzaam in de gezondheidszorg (radiologie); sinds kort in de middaguren werkzaam als postbode dat mij zeer ontspant. Camerawerk, tsja het is vrijwilligerswerk maar dat doet mij veel goed. Het is voor mij een gigantische uitdaging om iets vanuit de politiek voor de mensen in Baarn neer te zetten.
9. Eric Gremmé, 1976, Baarn
Ik ben geboren en getogen in Baarn, de ?Parel bij het Gooi?. Ik ben opgegroeid en ik woon op de Oosterhei. Na een financiële opleiding in Hilversum te hebben genoten ben ik werkzaam geweest bij een facilitair bedrijf in Baarn. Sinds een tweetal jaar ben ik volledig werkzaam in een financiële functie. Ik denk door mijn ervaring in deze sector behoorlijk bij te kunnen dragen aan het goed in kaart brengen en juist beoordelen van de financiële situatie van de gemeente Baarn.
10. Peter Huurdeman - nieuw -
Ram, ondernemer, eigenaar reklamebureau. Al een halve eeuw ras Baarnaar, zoon van een middenstander met een "klere"zaak. Wil zich inzetten voor Baarn speciaal voor sport en verfrissende ideeën. Krijgt bij de LTS de ruimte met korte lijnen en een goed ondersteunend gevoel van veelzijdige kleurrijke mensen. Laat Baarn mooi blijven, kwaliteit en historie in ere houden, ook voor ons nageslacht. Geef de jeugd de vrijheid en ruimte, er komt veel voor terug!
11. Chris van Boeijen, 1955
Scharrelslagerij in de Laanstraat in Baarn. Gaat voor de LTS omdat Tinus Snyders het beste voor heeft met het winkelcentrum van Baarn en haar ondernemers. Als winkelcentrum trekt Baarn veel consumenten van buitenaf mede door de makkelijke bereikbaarheid, gratis parkeren en een goed winkelbestand. Dit moet zo blijven en waar nodig nog verbeterd worden. Ook het dorpse karakter is belangrijk voor het gezicht van Baarn. Dit zijn voor mij de belangrijkste punten van de lijst LTS.
12. Johan Venus - nieuw -
Biografie volgt nog.
13. Tineke de Boer
Zij studeerde geschiedenis aan de universiteit van Utrecht daarnaast een studie in het modevak (coupeuse-diploma) en dans-, schilder- en tekenlessen. In de jaren negentig exposeerde zij regelmatig en werkte zij in een stoffenzaak te Utrecht. Dit alles resulteerde in het starten van een eigen atelier en galerie. Samen met echtgenoot Tinus Snyders dragen zij het adagium “verum factum” - kennis is maken - uit in hun prachtig verbouwde locatie Studio Creatuur. Tineke organiseert daar tentoonstellingen en geeft schilder- en tekenlessen aan volwassenen en kinderen. “Mensen enthousiasmeren en inspireren, dat herken ik in de LTS: talenten bundelen en leren van de geschiedenis… geen stadse fratsen waar ’t niet past maar voor jong & oud bouwen aan kwaliteit… dat bepaalt de sfeer in ons dorp. Politiek ben je zelf.. het begint bij het stemmen op 7 maart !”
14. Stephan Meijer, 1960
Hij is proces/organisatie deskundige in de ICT sector. Zijn creatieve kijk op de “normale dagelijkse gang van zaken” en zijn enthousiaste, open benadering van mensen werkt inspirerend op anderen. Door zijn jarenlange internationale bedrijfservaring wil hij zijn kennis inzetten voor een andere wijze van samenwerken in de lokale politiek.
15. Jan Holtrop - nieuw -
Biografie volgt nog.
16. Renée Lobstein - nieuw -
Biografie volgt nog.
17. Reinier Schaap - nieuw -
Biografie volgt nog.
18. René Bruin - nieuw-
Geboren in 1954 in Amsterdam, van huis uit als ondernemer geboren. Na de M.D.S de opleiding Hogere Bedrijfsleiding aan de UvA succesvol afgesloten. Op mijn 24ste ondernemer geworden en na wat koop en verkoop van bedrijven in het Brabantse Best terecht gekomen. Daar 24 jaar een keten van verlichtingszaken gehad. Heimwee naar het noorden bracht mij in het mooie Baarn, waar ik nu mijn zaak heb in de Laanstraat. Politiek altijd geëngageerd geweest. In Baarn eerst even een analyse gemaakt van wat er politiek speelt en daarna een bewuste keuze gemaakt voor de LTS. Een partij die dingen anders wil!
19. Mario van de Voort, 1957
Tweeling, eigen ondernemer, ongehuwd. Ik ben opgeleid om met mijn handen te werken, maar ook met verstand. Ik hou van lekker eten, werken en genieten. Keigezellige dingen doen zonder fratsen. Proberen om naar de mensen toe wat liefde, waardering voor elkaar, respect en begrip te brengen. Zo ook voor de LTS om te zien of we wat dichter en menselijker bij elkaar komen. Laat ons schone dorp niet insneeuwen of annexeren.
20. Gea de Hoop, 1959
Gea is afgestudeerd in de bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen. Werkt bij een software bedrijf in Soest, dat zich richt op administratief bestuurlijke ondersteuning van het (primair) onderwijs. Zij heeft 4 jaar in de gemeenteraad van Baarn gezeten en is 1 jaar wethouder geweest. Gea is getrouwd en heeft 4 kinderen. De LTS werkt met open fractievergaderingen; wil zoveel mogelijk met direct betrokkenen praten. Die keuze voor openheid, transparantie en duidelijkheid spreekt Gea zeer aan en wil zij mede vorm geven.


Tinus Snyders (rechts) en Vance Pierik (links) in Studio Creatuur te Baarn
Klik hier voor het bijbehorende artikel uit de Gooi- en Eemlander.
De Lijst Tinus Snyders, LTSBAARNkiestlijst voor 2006

1. Tinus Snyders, 1951 Baarn
Studeerde architectuur aan de TU Delft, doceerde cultuurhistorie, architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen en is praktiserend architect/stedenbouwkundig ontwerper. Werkte aan de TU Delft als ontwerper in een interdisciplinair onderzoeksproject naar duurzame oplossingen voor agglomeraties op de schaal van de Randstad. Wil na het - weer meer van hetzelfde – met élan voortgaan op de weg waar de kiezer in 2002 zoveel krediet aan gaf.
Lees meer over Tinus Snyders .
2. Martin Demmers, 1944
Nog steeds ondernemer, niet werken bevredigt niet. Vader van vier zonen. De regelgeving moet zo zijn dat het de mensen en ondernemers de hand reikt. Werkgelegenheid ook in Baarn is een prioriteit. Sociaal ondernemen, stagemogelijkheden voor werkervaring, vrijwilligerswerk zijn goede zaken ook voor dit dorp. Dorp welvarend houden, economie bruisend houden en dorps. Motivatie om bij de LTS te zijn, het dorp leeft nog niet echt. Het centrum behoeft een impuls, daarin is een sterke Brink als mooi plein noodzakelijk. Als je het doet doe het dan eens goed. Ontwikkel visie.
3. Jaap van Althuis, 1952
Wortels in Baarn, getrouwd, vader van een zoon en dochter. De eerste nog studerend en thuiswonend, de dochter en haar man hebben inmiddels ook hun woonplek in Baarn gevonden, en bezorgt ons hopelijk binnenkort de titel van grootouders. Ik ben nu zo’n 30 jaar actief in het bedrijfsleven, waarvan een groot deel als leidinggevend. Vier jaar geleden ben ik mijn eigen zaak gestart. Ik woon 54 jaar in Baarn, en krijg steeds meer van die nostalgische gevoelens, hoe het vroeger was in ons mooie dorp; wetende dat je mee moet gaan met je tijd mag je daar ook niet te lang bij stilstaan, maar toch is er al veel beeldbepalend ‘dorpsschoon’ jammer genoeg verdwenen. Ik pleit ervoor om weloverwogen om te gaan met hetgeen er nog wel is, en dit te beschermen.
4. Eric Gremmé, 1976, Baarn
Ik ben geboren en getogen in Baarn, de “Parel bij het Gooi”. Ik ben opgegroeid en ik woon op de Oosterhei. Na een financiële opleiding in Hilversum te hebben genoten ben ik werkzaam geweest bij een facilitair bedrijf in Baarn. Sinds een tweetal jaar ben ik volledig werkzaam in een financiële functie. Ik denk door mijn ervaring in deze sector behoorlijk bij te kunnen dragen aan het goed in kaart brengen en juist beoordelen van de financiële situatie van de gemeente Baarn.
5. Jan Visée, 1953
Vanaf 1979 werkzaam in de gezondheidszorg (radiologie); sinds kort in de middaguren werkzaam als postbode dat mij zeer ontspant. Camerawerk, tsja het is vrijwilligerswerk maar dat doet mij veel goed. Het is voor mij een gigantische uitdaging om iets vanuit de politiek voor de mensen in Baarn neer te zetten.
6. Stephan Meijer, 1960
Hij is proces/organisatie deskundige in de ICT sector. Zijn creatieve kijk op de “normale dagelijkse gang van zaken” en zijn enthousiaste, open benadering van mensen werkt inspirerend op anderen. Door zijn jarenlange internationale bedrijfservaring wil hij zijn kennis inzetten voor een andere wijze van samenwerken in de lokale politiek.
7. Gea de Hoop, 1959
Gea is afgestudeerd in de bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen. Werkt bij een software bedrijf in Soest, dat zich richt op administratief bestuurlijke ondersteuning van het (primair) onderwijs. Zij heeft 4 jaar in de gemeenteraad van Baarn gezeten en is 1 jaar wethouder geweest. Gea is getrouwd en heeft 4 kinderen. De LTS werkt met open fractievergaderingen; wil zoveel mogelijk met direct betrokkenen praten. Die keuze voor openheid, transparantie en duidelijkheid spreekt Gea zeer aan en wil zij mede vorm geven.
8. Albert Thijink, 1946
Studeerde Nederlands aan de universiteit van Amsterdam. Nu leraar aan gymnasium in Zwolle. Heeft het geharrewar in de Baarnse politiek met verwondering gevolgd. Stelt zich een bestuursapparaat voor waar eensgezind aan het welzijn van het dorp en zijn bewoners wordt gewerkt. Wil daar op zijn manier aan meewerken.
9. Gerard Nijhof, 1949
Gezondheidszorgpsycholoog, werkzaam in de zorg werkzaam voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam. Hij kent de gezondheidszorg goed. Hij heeft zijn wortels in Baarn. Hij is specialist op het gebied van autisme en redacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Autisme. Hij is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen.
10. Henk van Esch, 1951
Algemeen directeur van de Nederlandse vestiging van een Zweedse multinational in Nieuwegein. Studeerde Electrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en Bedrijfskunde aan de Universiteit Nijenrode. Is momenteel voor de derde maal woonachtig in Baarn, naast in twee steden en vier andere dorpen te hebben gewoond; maar Baarn blijft trekken. Pas als je lange tijd "weg" bent geweest, besef je hoe geweldig mooi Baarn wel is en hoe gunstig het ligt in het midden van ons land. Baarn vertegenwoordigt voor mij de ultieme fusie tussen groen wonen in een dorp en de stad vlakbij zonder direct de nadelen daarvan te hoeven ondervinden. Ik ben ervan overtuigd dat dit unieke karakter in goede handen is van de LTS, bestaande uit betrokken en bevlogen burgers en aangevoerd door een onconventionele trekker, die voor de goede zaak gaat zonder aanziens des persoons.
11. Afra van den Breul - Heijm
Geboren in Amsterdam en woont sinds 1964 in Baarn. Was werkzaam in het artistieke circuit (decorstukken, etalalagemateriaal etc.). Ben een verwoed amateurkunstschilder. Ik ben betrokken bij de organisatie van een cultureel festival in Baarn. Mijn hart gaat vanzelfsprekend richting kunst en cultuur. Ik heb mij bij de LTS aangesloten omdat ik denk en hoop een steentje bij te kunnen dragen aan de toekomst van Baarn en ik me kan vinden in de Lijst Tinus Snyders.
12. Hassan El - Bana Moustafa, 1951
Restauranthouder Primavera, hogere land- en tuinbouwschool in Egypte. Samen met elkaar, hand en hand, Samen dan is er niks aan de hand, Samen met iedereen voor Nederland, Dat altijd voor ons was als moederland, Samen met elkaar opbouwen, En niet tegen elkaar afbouwen, Samen met al de culturen, Je hoort erbij, “Dat is flauwekul”, Wat u hoort hier en daar, Samen respect, Samen doen, Samen met LTS, Samen voor Baarn, En natuurlijk voor Nederland.
13. Tineke de Boer
Zij studeerde geschiedenis aan de universiteit van Utrecht daarnaast een studie in het modevak (coupeuse-diploma) en dans-, schilder- en tekenlessen. In de jaren negentig exposeerde zij regelmatig en werkte zij in een stoffenzaak te Utrecht. Dit alles resulteerde in het starten van een eigen atelier en galerie. Samen met echtgenoot Tinus Snyders dragen zij het adagium “verum factum” - kennis is maken - uit in hun prachtig verbouwde locatie Studio Creatuur. Tineke organiseert daar tentoonstellingen en geeft schilder- en tekenlessen aan volwassenen en kinderen. “Mensen enthousiasmeren en inspireren, dat herken ik in de LTS: talenten bundelen en leren van de geschiedenis… geen stadse fratsen waar ’t niet past maar voor jong & oud bouwen aan kwaliteit… dat bepaalt de sfeer in ons dorp. Politiek ben je zelf.. het begint bij het stemmen op 7 maart !”
14. Chris van Boeijen, 1955
Scharrelslagerij in de Laanstraat in Baarn. Gaat voor de LTS omdat Tinus Snyders het beste voor heeft met het winkelcentrum van Baarn en haar ondernemers. Als winkelcentrum trekt Baarn veel consumenten van buitenaf mede door de makkelijke bereikbaarheid, gratis parkeren en een goed winkelbestand. Dit moet zo blijven en waar nodig nog verbeterd worden. Ook het dorpse karakter is belangrijk voor het gezicht van Baarn. Dit zijn voor mij de belangrijkste punten van de lijst LTS.
15. Ingrid Waterbeek, 1943
Ik hou me altijd al bezig met zaken in de culturele sfeer zoals openhuisgalerie en momenteel organiseer ik mede Kunst in de Kamer in Baarn. In Baarn hebben we visie nodig en ik denk dat de LTS met de mensen die daar de schouders onder zetten een gedegen inbreng kan hebben.
16. Jaap van Wijgerden, 1962
Kaasboer met winkel in Baarn. Lijstduwer van de LTS, omdat deze zich inzet voor behoud van het dorpse karakter van Baarn. Voor mij geen bebouwing midden op de Brink en dat soort zaken. De LTS staat voor wat hij zegt.
17. Gé Beuken, 1931
Sinds vele generaties wonen wij, bijvoorbeeld de Paridons (1808), de Schoonderbeekfamilie van voor 1800 in Baarn. Ik ben oud raadslid (12 jaar) en nu lijstduwer om met mensen die wat te zeggen hebben en wat kunnen betekenen voor het dorp, een positieve inbreng in de Baarnse politiek te hebben. Een gemeenteraad moet oog hebben voor de kwaliteit van het dorp en die kwaliteit bewaken en niet ad hoc stokpaardjes gaan berijden. In het verre verleden heb ik me al sterk gemaakt met collega’s voor het centrum om tot een promenade te komen. Ik ben zeer gehecht aan het dorp en wil dit prachtige dorp levend en mooi houden.
18. Harm van der Mark
Studeerde geschiedenis en staatsrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Woont sinds 1964 in Baarn. Was leraar aan het Baarnsch Lyceum. Ben enthousiast actievoerder en brievenschrijver over Baarnse kwesties (bescherming Baarnse bos, beperking parkeerterrein Baarns ziekenhuis, tegen verbreding Molenweg, voor behoud ‘groene long’ in het centrum, tegen aantasting Hertenkamp). Werk als vrijwilliger aan behoud Oude Begraafplaats.
19. Mathilde Geraets, 1960
Zij bekleedde verschillende managementfuncties en leidinggevende posities in het bedrijfsleven. Vanuit deze positie signaleerde zij een grote behoefte naar een vorm van efficiënte en effectieve begeleiding om het persoonlijk rendement te vergroten. Vanuit haar jarenlange opgebouwde expertise zal zij ondersteunend zijn voor Baarn en de LTS.
20. Christine Nooij, 1973
Geboren te Nijmegen, sinds 1993 woonachtig in Baarn. Bij de LTS om de doortastende initiatieven van deze partij te ondersteunen. Geinspireerd doordat velen wel een mening hebben over Baarn, maar voorheen niet gingen stemmen ‘omdat het toch geen zin heeft’. Nu dus wel…
21. Mario van de Voort, 1957
Tweeling, eigen ondernemer, ongehuwd. Ik ben opgeleid om met mijn handen te werken, maar ook met verstand. Ik hou van lekker eten, werken en genieten. Keigezellige dingen doen zonder fratsen. Proberen om naar de mensen toe wat liefde, waardering voor elkaar, respect en begrip te brengen. Zo ook voor de LTS om te zien of we wat dichter en menselijker bij elkaar komen. Laat ons schone dorp niet insneeuwen of annexeren.Terug