Politici

Even voorstellen: Carel van de Voorde

Dag lieve mensen van Baarn,
Als inwoner van dit prachtige dorp in het Gooi en Utrechtse Heuvelrug, geniet ik elke dag van deze prachtige natuur om mij heen. Het zal u niet ontgaan zijn dat de bossen rond Baarn/LageVuursche behoorlijk worden gesloopt. De natuur is vogelvrij bij de huidige lokale overheden van Baarn. Houtkap, zaag en sloopwerkzaamheden hebben in de bossen dramatisch sporen achter gelaten.

Ik heb echt een honden baan. Dagelijks loop ik met een groep honden (vrienden) door het bos in Baarn en Lage Vuursche. Ik heb namelijk al 13 jaar een unieke kleinschalige Dag&Vakantie opvang voor honden gewoon bij ons in huis. Van uit een pioniers situatie zijn wij thans een volwaardige opvang locatie. Steeds meer zien wij dat honden opvang, pensions en grootschalige honden opvangplekken uit de gratie vallen bij honden eigenaren.

Honden spelen steeds meer een belangrijke rol in gezinnen, ook hier in Baarn. Baasjes zien hun hond als een volwaardig huisgenoot. Honden vervullen daarmee een steeds belangrijkere maatschappelijke rol. Politiek gezien lopen onze lokale beleidsmakers in Baarn ver achter de ontwikkelingen aan voor de behoefte van honden eigenaren. Vooral zij die een hond niet hebben voor bewaking in hun tuin, maar als gezelschapsdier en huisgenoot in huis.

Als kandidaat van LTS Baarn, wil ik gaan werken aan :
• Het beschermen van de bossen en een eerlijk gebruik, verdeling van belangen groepen, activiteiten, recreanten en commerciële bedrijvigheid.
• (Omheinde) speelplekken in boslocaties in Baarn waar je naast een wandeling in het bos ook zorgeloos je hond lekker kan laten rennen en spelen zonder recreanten op paarden, mountainbike, kleine kinderen en “anti-honden-mensen”.
• Meer kleinschalige Dag&Vakantie mogelijkheden - (vergelijkbaar met kinderopvang)
• Veilige losloop uitlaatplekken (niet meer langs drukke wegen in het dorp)
• Hondenbelasting ook besteden aan honden faciliteiten (bv honden info centrum)
• Nationale honden wandelroute door Baarnse natuur met (hondvriendelijke restaurants)

Mijn naam is:
Carel van de Voorde, getrouwd en geboren op 15 oktober 1956 in Rotterdam. Ik kom uit een groot gezin van 8 kinderen waar dieren altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Het heeft mij veel verantwoordelijkheid, liefde en respect voor de natuur en mensen gegeven. De natuur om ons heen is een kostbaar goed. Wij dragen daar een enorme verantwoordelijkheid voor bij. Rentmeesterschap ! In de huidige natuur zie ik elke dag de liefde voor mij en God De Schepper van alles op deze aarde. Vanuit dit perspectief wil ik mij graag dienstbaar en betrouwbaar inzetten voor al mijn mede bewoners van dit mooie dorp Baarn.

Carel van de Voorde
Nummer 3 op Lijst Tinus Snyders
Stem 21 maart! Stem LTS Baarn! Stem kandidaat 3


Terug